torsdag 7 april 2011

Measle Stubbs - tredje inlägget

Measle och Leksaksmannen som var verklig gav sig iväg och kollade om det fanns fler personer att rädda. Dom såg en kvinna som var jagad av en tiger. Tigern var en såndär ful plastdocka som inte var riktig. Dom gav kvinnan lite morötter och så blev hon en riktig människa igen. Hon hade en gång kommit och knackat på hos Basil och då tog Basil henne och gjorde henne liten.
Alla tre gick vidare och såg en man med en väska. Dom gav honom lite morötter och han blev då levande. Han var en affärsman. Han skulle sälja något till Basil en gång. Basil ville inte köpa något och skickade ut affärsmannen. Affärsmannen stoppade då foten i dörren. Basil blev helt galen och förminskade honom med. Alla fyra gick vidare för att hitta flera personer att rädda då såg dom en stor och stark man. Hela han var plast men man hörde små andetag genom näsan. Då smulade Measle moroten i småbitar och lät mannen andas in det genom näsan. Det hjälpte. Han var den som byggde modelljärnvägen i början. Basil hade blivit förbannad på att kanterna på bordet var för vassa. Då gjorde Basil samma sak som han hade gjort med alla dom andra personerna.
Alla gick vidare och räddade också en liten scoutflicka som hade blivit tagen av Basil när hon hade sålt kakor för sin scoutgrupp. Hon var ledsen och rädd. Dom gick som vanligt vidare och letade efter fler att rädda. Nu var det svårt, dom hittade mest fula fake personer men tillslut hittade dom en gammal dam. Dom räddade henne och hon sa att hon var en vredesmunksolog.

Vredesmunkologer var personer som åkte runt och studerade vredesmunkar. Dom undrade vad en vredesmunk . Hon sa att det fanns tre typer av magiker.
1.trollkarlar
2.Svartkonstnärer
3.Vredesmunkar
En vredesmunk var en svartkonstnär som hade blivit ond och bara otförde ond magi.
Längre har jag inte läst. Jag har läst 70 sidor och boken är rätt så bra
//william

Inga kommentarer: