tisdag 25 september 2012

Skamfläck Caroline Engvall

Jag har läst boken Skamfläck av Caroline Engvall som kom ut år 2011.
Boken handlar om tre tonåringar som alla bor i stockholm som säljer sig sexuellt. Dom tre tonåringarna , Sandra , Nadja och Jocke har alla problem , Jockes mamma har flyttat och han måste försörja både sig själv och sin pappa och han kommer på att kan kan börja sälja sig själv , sälja sin kropp.
Nadja är tjejen med stora bruna ögon och det tjockaste mörkbruna hår som någonsin funnits men känd som skolans hora sedan något år tillbaka , allt började genom att nakenbilder på henne spreds över hela skolan. Nadja kännde sjukt stor ångest efter dethär och för att få bort den började hon låta sig utnyttjas , kroppen hade ju ändå inget värde längre, alla hade ju sett den.
Sandra är en söt tjej som har växt upp på en av sveriges finaste gator , presic bredvid Strandvägen i Stockholm. Perfekt på ytan , ingen kan väll ana att vackra Sandra som alltid har alla rätt i alla ämnen och värkar ha ett "perfekt liv"  låter sig bli våldtagen av äldre män när hon säger att hon sover över hos sin kompis.
 
Jag tyckte boken var rätt bra , lite jobbig att läsa ibland eftersom den var ganska tung och beskrivande. Men den är absolut värd att läsa!
 
Författaren Caroline Engvall jobbar med ungdomar som utsätts för såna här saker och vill ge omvärlden en bättre bild om vad som faktiskt händer , inte bara i filmer utan i verkligheten , i varje litet samhälle ,varje liten by och alla möjliga storstäder.
 
Boken får tre av fem böcker // T
 

Inga kommentarer: