tisdag 25 september 2012

Agnes Cecilia - en sällsam historia av Maria Gripe

Agnes Cecilia - en sällsam historia    Utgivningsår: 2006
 
Noras föräldrar dog i en bilolycka när hon var liten. Men det visste inte Nora då, ingen sa något. En gång frågade Nora, när hennes föräldrar skulle komma tillbaka, då sa de att det nog skulle dröja, de var ju så långt borta... Det bestämdes att Nora skulle bo hos Karin och hennes man Anders och deras son Dag så länge, tills Noras föräldrar kom tillbaka. Men de kom aldrig och efter hand kom släktingarna med bilder och minnen av dem tillsammans med Noras föräldrar, de ville att Nora skulle komma ihåg hennes föräldrar och "berika" henne med minnen. Dag och Nora höll ihop och skrattade bara åt de oroliga minerna som fanns kring Nora när de pratade om hennes föräldrar. Nora tyckte mycket om Dag, han förstod henne. 
När de flyttar till en lägenhet i Stockholm, börjar underliga saker att hända. Ett konstigt telefon samtal räddar livet på Nora och deras hund Ludde,  som onekligen ogillar lägenheten, försöker rymma bort till ödehuset i skogen så fort han får chansen. Stegen utanför Noras rum, som bara kommer när hon är ensam i lägenheten, och paketet från dockverkstaden. Långsamt, långsamt börjar det gå upp för Nora att någon utanför tid och rum kanske söker kontakt...
 
Jag tycker boken är en av de bästa böcker jag läst, den är väldigt spännande och när man börjat läsa kan man nästan inte sluta.
Jag rekomenderar boken till alla som gillar att läsa böcker.
Boken får 5/5 i betyg!!!
 
Adina

Inga kommentarer: